Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Yarışmamız Ödülleri Sahiplerini Buldu.

Üniversitemizde Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ortaklaşa düzenlenen ve bu yıl ilki gerçekleşen Ulusal Ahşap Oyun ve Oyuncak Tasarım Yarışmasına 74 aday başvuruda bulundu. Program, 23 Aralık 2022 tarihinde Merkez Kütüphane Güzel Sanatlar Galerisinde yarışmaya katılan eserlerin sergilenmesi ile başladı. Ulusal Ahşap Oyun ve Oyuncak Tasarım yarışmasına katılan 48 adayın eserleri, jürinin beğenisine sunuldu.

Programın açılış konuşmasını yapan Merkez Müdürümüz Doç. Dr. Önder Tor, yarışma hakkında bilgiler vererek, katılımcılara ilgilerinden ötürü teşekkür etti. Tor’un ardından konuşan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan ise yarışmaya katılan tüm yarışmacılara göstermiş olduğu ilgiden ve verdiği emeklerinden dolayı teşekkür ederek, başarılar diledi. Serginin açılışı, yarışmacıların eserlerinin sergilendiği Yarışma Sergisi'nin gezilmesinin ardından son buldu.

Yarışmanın ödül töreninde yarışmanın Seçici Kurul Üyesi Prof. Dr. Cevat Söğütlü kısa bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi. Törende yarışmanın ana sponsoru olan Kastamonu Entegre Ağaç San. ve Tic. A.Ş.' den Kastamonu Fabrikalar Direktörü Enüs Koç açılış konuşması yaptı. Yarışmada ahşap oyuncakların, çevre ve çocukların dünyasına sağladığı katkılar hakkında bilgi veren Koç, kurum olarak çevre dostu ürünler ürettiklerini ve kullanımını desteklediklerini söyledi. Ağaç ürünlerinden yapılmış oyuncakları üretimi ve kullanımının yaygınlaştırılmasına yönelik her türlü desteği vermekten onur duyduğunu belirten Koç, çevre dostu ahşap oyuncakların, çocuklar ile doğa arasında bir bağ kurduğunu, çocukların eğitim becerilerinin gelişmesine katkı sağladığını ve görsel ve estetik yeteneklerinin gelişmesinde yardımcı olduğunu vurguladı. Çocuklar açısından sağlıklı ve geri dönüştürülebilir, yenilenebilir ürün olduğunu dile getirerek ahşap oyuncak kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.

Koç’un ardından söz alan Müdürümüz, ahşabın kalbi olarak nitelendirdiği Kastamonu’nun, oyun ve oyuncakların doğal, sağlığa uygun, sürdürülebilir ve çevre dostu olan ahşap malzemelerden üretilebilmesi için güçlü bir potansiyele sahip olduğunu dile getirdi. Müdürümüz, konuşmasını “Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanında ihtisaslaşan üniversitemiz, ilgili birimleri ile birlikte ahşap oyun ve oyuncak kullanımın daha çok benimsenerek yaygınlaşması, tasarım ve üretim çeşitliliğinin artırılması, yatırımların bu alanlara da yapılabilmesini öne çıkaracak çalışmalarına devam etmektedir.” diyerek tamamladı. Konuşmalar Kastamonu Teknokent İdari ve Mali İşler Sorumlusu Kazım Yasin Özbey'in, Teknokent çalışmaları hakkında bilgiler veren, girişimcilere yönelik verilen destekleri içeren bilgilendirme konuşması ile tamamlandı.

Açılış konuşmalarının ardından birbirinden ilginç tasarımların yarıştığı etkinlikte serbest katılımcı kategorisinde birinciliği “Katman” isimli tasarımı ile Cemil Yavuz alırken aynı kategoride ikinciliği  “Dore Mimi Üçleme/Triple” oyunlu projesi ile Funda Argun, üçüncülüğü de “Denge Labirenti” çalışması ile İbrahim Ustabaşı aldı.

Yarışmanın “Genç Katılımcı” kategorisinde birinciliği “Küp'e Küp” isimli tasarımı ile Merve Eylül Aytekin alırken aynı kategoride ikinciliği Şehir projesi ile Akın Tekin, üçüncülüğü de “Movo” çalışması ile Nihal Soykan aldı.

Yarışmacıların ödüllerini Rektör yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan, Enüs Koç, Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve Prof. Dr. Cevdet Söğütlü takdim etti.

Takdimin ardından ödül töreni, toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.