Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

“Orman Endüstrisinde Hammadde Sorunları ve Çözüm Önerileri” Konulu Panel Gerçekleştirildi

Üniversitemizde Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörlüğü, Ahşap Kültürünü Araştırma ve Uygulama Merkezi, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından ortaklaşa düzenlenen “Orman Endüstrisinde Hammadde Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu panel 23 Aralık 2022 tarihinde Merkez Kütüphane Sezai Karakoç Salonunda düzenlendi.

Açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Atalan’ın yaptığı panelde ülkemizin 20 yıllık ulusal Ormancılık politikalarının orman kaynaklarının sürdürülebilir olması ve orman kaynaklarının toplumun refahına ve ülkenin kalkınmasına destekleyici nitelikte olduğunu vurguladı. 

Moderatörlüğünü Üniversitemiz Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şeref Kurt’un yaptığı panelin ilk konuşmasını Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Endüstri bölümünden Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu gerçekleştirdi.  Kalaycıoğlu, Orman varlığına bağlı olarak orman endüstrisinin geleceği konusunda dinleyicilere bilgi verdi. Kayacıoğlu’ndan sonra söz alan Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Ağaç İşleri Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Cevdet Söğütlü ise kültürel zenginliklerimizden "Türk Ahşap Sanatı" konusunda bilgilerini dinleyicilerle paylaştı.

Akademisyenlerin ardından ormancılık sektörü temsilcileri de panelde söz aldı. Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hammadde Bölge Müdürü Adem Genç ve Kronospan Orman Ürünleri Sanayi ve Ticaret A.Ş Hammadde Müdürü Ali Şahin özellikle ahşap esaslı kompozit levha sektöründe yaşanan hammadde sorunu hakkında bilgiler vererek sektördeki sorunları aşmak için gelecekteki kurumsal planlarını aktardılar. sektör temsilcileri sorunların çözülmesi için işbirliği yapılması gerektiğini ve çözümlerin devamlılığının olması gerektiğini dile getirdi. Kastamonu Orman Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Er ise konuşmasında, Orman Bölge Müdürlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgi vererek, orman varlığını korumak adına yürütülen çalışmaların titizlikle devam ettiğini vurguladı.

Panel, soru cevap kısmının tamamlanmasının ardından katılımcılara teşekkür belgeleri taktim edilmesi ve hatıra fotoğrafın çekilmesi ile son buldu.