Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Kastamonu Üniversitesi Ev Sahipliğinde Farklı Üniversitelerin Orman Fakülteleri Dekanları Merkezimizi Ziyaret Etti

Üniversitemiz Orman Fakültesi, 22-23 Aralık 2023 tarihlerinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden Orman Fakültelerinin dekanları ve temsilcilerini bir araya getiren “Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Projeleri” konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda, Üniversitemizin ihtisas alanı olan ormancılık alanında işbirliği ve uzmanlaşma projeleri ele alındı. Toplantının açılış konuşmaları, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erol Akkuzu ile Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük tarafından yapıldı.

Toplantı, Orman Fakültelerinin dekan ve dekan yardımcılarının sunumlarıyla devam etti. Programda, her fakültenin özellikle ormancılık ihtisas alanındaki çalışmaları ve potansiyelleri paylaşıldı. Ardından, muhtemel ortak projelerin değerlendirilmesi, laboratuvar kullanımı için protokollerin hazırlanması gibi konular üzerinde çalışıldı.

Toplantı heyeti Merkezimizi ziyaret ederek Ormancılık ihtisas alanında Orman Endüstrisi ile ilgili yürütülen projeler ve merkezimizin faaliyetleri hakkında bilgilendirildiler. Aynı zamanda Orman Fakülteleri ve merkezimiz ile birlikte yapılabilecek iş birlikleri değerlendirildi.